Vragen en antwoorden

Foto op hout vragen

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen en antwoorden. Heeft u een vraag, die er niet tussen staat, neem dan contact met ons op via het contact formulier.

Klik hier om een foto op hout te bestellen

1. Wat is een foto op hout? Wat is whitewash?


Een foto op hout is een afdruk van uw foto op een houten ondergrond. Dit kan bijvoorbeelfecten ervan bepaald, is dit een zeer uniek en persoonlijk product. Uw eigen foto wordt geprint op hout van hoge kwaliteit. Door het eventueel aanbrengen van een passend ophangsysteem, staat dit prachtig aan uw wand en fleurt de ruimte op.


Ter info! Wij houden altijd rekening met ogen en andere essentiele onderdelen in het eindresulaat. Een nerf, naad of noest zal dus nooit op een oog vallen. Onze studio zorgt voor een optimaal resultaat. De uitsnede kunt u zelf bepalen via onze online editor.

Bekijk de klantreacties van onze tevreden klanten. Hier staan ook voorbeelden bij van prachtige foto op hout producten.

Whitewash behandeling?
Een behandeling met whitewash (een dun laagje witte verf) zorgt voor optimale kleuren.  Dit adviseren wij indien uw foto witte elementen heeft. Een printer heeft namelijk geen witte inktpatronen en kan daarom geen wit afdrukken. Uw foto krijgt dan op witte plekken de kleur van het hout. Kortom, heeft uw foto witte elementen, dan adviseren wij whitewash. 90% van onze klanten kiest sowieso voor een whitewash behandeling omdat de kleuren helderder en kleurechter worden. Zonder whitewash heeft het voordeel dat de naden en noesten beter zichtbaar zijn. Dit kan prima indien u foto geen witte elementen heeft. Uw foto krijgt dan meer de natuurlijke sfeer van het hout.
 

2. Wat zijn de eisen waar mijn foto aan moet voldoen?


Om het beste resultaat te krijgen moet de foto aan bepaalde eisen voldoen. De foto moet in ieder geval digitaal en scherp zijn. Tevens moet hij een basis resolutie hebben. Een hogere resolutie betekent een grotere kans, dat de foto geschikt is. Om een paar voorbeelden te geven: de minimum resolutie voor een formaat vanaf 40 x 40 is ongeveer vanaf 1200 x 800 pixels. Voor een formaat vanaf 80 x 80 is een minimum van 2240 x 2240 pixels vereist. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om een analoge (papieren) foto in te laten scannen tot een digitaal bestand, door onze eigen studio. Dit uiteraard op speciaal verzoek en tegen een vergoeding.

Wanneer wij uw bestelling hebben ontvangen en ook uw foto hebben kunnen uploaden, voeren wij altijd nog een extra controle uit. Dit doen wij om er zeker van te zijn dat de foto helemaal in orde is, voordat deze definitief wordt verwerkt. Als er na de controle toch nog problemen of onvolkomenheden worden geconstateerd, dan nemen wij altijd contact met u op. 

3. Kan ik mijn foto laten testen?


Het is mogelijk dat u wellicht twijfelt of uw digitale foto wel geschikt is qua kwaliteit en resolutie. Geen probleem! Wij kunnen deze twijfel wegnemen, door uw foto door onze studio te laten testen, voordat u deze definitief maakt. Dit kan heel gemakkelijk door uw foto naar ons te mailen: info@24fotoophout.nl Let hierbij wel op dat u uw foto altijd als bijlage/attachment verstuurd en dus niet als tekst in de email verwerkt. Wanneer u dit namelijk niet doet, krijgen wij de foto in een versie binnen die sowieso niet voldoet. Mocht u zeer grote bestanden willen versturen (meer dan 6MB), dan kunt u deze het beste naar ons sturen via de website www.wetransfer.com

4. Kan ik mijn foto op hout zelf op formaat zetten?


Voor studio professionals, fotografen, studio professionals en dtp-specialisten is het mogelijk om het ontwerp zelf op formaat te zetten.  

Voorbeeld 70 x 50 foto op hout

Het digitale bestand voor een 70 x 50 cm foto op hout wordt dan 70.6 x 50.6 cm. Zet de afbeelding op 150 DPI en de kleur op sRGB. Een bestand voor een 70 cm x 50 cm foto op hout wordt dus 4169 pixels x 2988 pixels groot. De extra 0.6 cm is nodig om enige speling te hebben op de randen.

Als u het bestand in Photoshop op 100% bekijkt en u ziet nog geen pixelvorming en verder ziet uw foto er redelijk goed uit, dan weet u dat het ook goed komt op foto op hout. 

Voorbeeld 80 x 80 foto op hout

Het digitale bestand voor een 80 x 80 cm foto op hout wordt dan 80.6 x 80.6 cm. Zet de afbeelding op 150 DPI en de kleur op sRGB. Een bestand voor een 80 cm x 80 cm foto op hout wordt dus 4760 pixels x 4760 pixels groot. De extra 0.6 cm is nodig om enige speling te hebben op de randen.

Als u het bestand in Photoshop op 100% bekijkt en u ziet nog geen pixelvorming en verder ziet uw foto er redelijk goed uit, dan weet u dat het ook goed komt op foto op hout. 

5. Wat voor soort foto op hout leveren jullie?


Wij leveren meerdere houtsoorten, de meest bekende zijn:

Foto op berkenhout 
Foto op berkenhout wordt ook wel berkenhouttriplex of berkenplex genoemd. Het is vergelijkbaar met foto op multiplex alleen het is een stuk beter van kwaliteit. Uw foto wordt met speciale houtprinters vlijmscherp geprint op berken hout triplex. Wij werken met panelen van maar liefst 9 mm dik. Wat is berkenhout eigenlijk? Bij berken hout zitten er vlammen en noesten in het hout. Het wit van uw foto wordt niet geprint waardoor de houtkleur van het berken goed zichtbaar wordt. Dit geeft een warme, natuurlijk en mooie uitstraling. Het berken hout is als het ware één massieve plaat en heeft daardoor geen naden, hetgeen wel het geval is bij whitewash planken. Uw product wordt met veel zorg door onze productie afdeling professioneel geprint en gefreesd. U kunt tijdens het bestellen kiezen voor een ophangsysteem waarmee u het product eenvoudig zelf aan de wand kunt bevestigen.

Foto op vurenhout 
Een zeer gewild product is een print op houten planken met whitewash effect. Het product krijgt een bijzondere en natuurlijke uitstraling doordat de noesten en nerven van het hout goed zichtbaar blijven in uw foto. Om de houttekening niet te overheersend te laten zijn, voorzien wij de planken met een hoogwaardig whitewash effect. De robuuste planken zijn aan de achterkant met stevige planken aan elkaar verbonden. Een tussenruimte van 2 mm blijft bestaan tussen de planken. Om een unieke en perfecte afwerking te krijgen, plaatsen wij kaders aan het uiteinde. In overleg met de klantenservice is het mogelijk ook een naturel effect te kiezen in plaats van whitewash. U kunt tijdens het bestellen kiezen voor een ophangsysteem waarmee u het product eenvoudig zelf aan de wand kunt bevestigen.

Foto op steigerhout 
Hip en trendy, met behoud van krachtige kleuren. Op dit moment is het gebruik van steigerhout voor bijvoorbeeld meubels voor zowel binnen als buiten populair. Ook het printen van uw foto op dit houtsoort is zeer trendy. Bij gebruik van steigerhout whitewash komen door de witte laag, de kleuren van de foto prachtig naar voren. De brede planken geven uw foto een stoer en robuuste uitstraling aan de wand. Een foto op steigerhout white wash bestaat uit planken van ongeveer 20 centimeter breed. Ons steigerhout whitewash is ongebruikt en geschaafd en afgewerkt met een witte laag. Hierdoor behoudt de foto haar diepe en krachtige kleuren en blijven de noesten en nerven subtiel zichtbaar.

Ter info! Wij houden altijd rekening met ogen en andere essentiele onderdelen in het eindresulaat. Een nerf, naad of noest zal dus nooit op een oog vallen. Onze studio zorgt voor een optimaal resultaat. De uitsnede kunt u zelf bepalen via onze online editor. 

Voor meerdere houtsoorten en voorbeelden van afbeeldingen van de diverse soorten hout, zie pagina foto op hout soorten

6. Hoe moet ik mijn foto op hout ophangen?


Als u uw foto op hout aan de muur wilt hangen, dan adviseren wij u om een ophangsysteem bij uw foto op hout te bestellen. U komt deze mogelijkheid tegen in het bestel proces.

7. Hoe kan ik mijn foto op hout betalen?


U kunt bij ons op 3 manieren betalen: 

  • IDEAL
  • CREDITCARD
  • BANCONTACT / MISTER CASH

Voor klanten woonachtig in Nederland, adviseren wij om tijdens het bestellen te kiezen voor een IDEAL betaling. Klanten woonachtig in België, vragen wij te betalen met BANCONTACT.

8. Wat is de levertijd?


Wij versturen de bestellingen doorgaans binnen 24 uur. Het betreft hier een maatwerk product waarbij er altijd vertraging kan ontstaan in het productie- en afhandelingsproces. Deze levertijd geldt voor de formaten t/m 80 x 80 cm. Voor grotere formaten kan de levertijd iets langer zijn, omdat hiervoor apart vervoer moet worden geregeld. U ontvangt altijd een bericht van ons wanneer uw bestelling wordt bezorgd, zodat u hier rekening mee kan houden. U ontvangt altijd een bericht van ons wanneer uw bestelling wordt bezorgd, zodat u hier rekening mee kan houden. Let op! De levertijd gaat in vanaf het moment dat uw betaling op onze rekening is bijgeschreven. U kunt het beste kiezen voor betaling met IDEAL voor een snellere betalingsafhandeling.

Gratis verzendkosten.

9. Kan ik mijn bestelling ook ergens anders laten bezorgen?


Wij kunnen uw bestelling ook op een ander adres bezorgen. U kunt een alternatief afleveradres invullen in het laatste deel van het bestelproces. Dit kan bijvoorbeeld uw werkadres zijn, omdat hier overdag altijd iemand aanwezig is, die het pakket in ontvangst kan nemen.

Wanneer niemand bij u thuis is als GLS of Postnl voor uw deur staat om uw pakket af te leveren, dan wordt geprobeerd het pakket op een later tijdstip opnieuw aan u aan te bieden. Is er dan weer niemand niet thuis, dan ontvangt u een afhaalbericht. Hiermee kunt u zelf gemakkelijk uw bestelling bij een afhaalpunt ophalen. U ontvangt na bestellen een track & trace code.

10. Hoe verloopt de klachten procedure, retourneren en privacy?


Klachten
Indien u niet geheel of gedeeltelijk tevreden bent over uw bestelling of onze dienstverlening, dan verzoeken wij u om telefonisch of via email contact op te nemen. Vermeld hierbij altijd uw klant- of ordernummer zodat wij uw bestelling kunnen achterhalen en een onderzoek kunnen starten. Indien u per email een klacht kenbaar maakt, zullen wij doorgaans binnen 48 uur reageren met een bevestiging van uw klacht. Wij zullen in ieder geval binnen 14 dagen na ontvangst van de klacht inhoudelijk reageren op uw klacht. 

Retourneren
U mag uw bestelling tot en met 14 dagen na ontvangst nog annuleren en de koopovereenkomst ontbinden. Na ontbinding heeft u nogmaals 14 dagen de tijd om de producten terug te sturen. De oorspronkelijke verzendkosten worden terugbetaald. Maatwerk producten, zoals een foto op hout, zijn uitgezonderd van het herroepingsrecht aangezien wij deze artikelen niet meer kunnen verkopen aangezien er persoonlijke foto's op zijn afgedrukt.

24fotoophout.nl
Afdeling retouren
HW Mesdagstraat 71
9718 HE Groningen

Verpak het artikel in een stevige verpakking om beschadigingen te voorkomen. We stellen het op prijs als u de reden van retour op de pakbon schrijft. In plaats van de pakbon kunt u het modelformulier voor herroeping gebruiken dat u hier kunt downloaden. Terugbetalingen worden, zo spoedig mogelijk, uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding uitgevoerd. Bij terugbetaling van het product ontvangt u de volledige kosten terug. De kosten voor het retour sturen van het product zijn voor uw eigen rekening. U mag de producten beoordelen/gebruiken zoals dat in een winkel ook mogelijk is. Wanneer u de producten op een andere wijze gebruikt dan hiervoor beschreven is en er hierdoor beschadigingen aan het product ontstaan, dan bent u voor deze waardevermindering aansprakelijk. U kunt de koop van uw producten binnen 14 dagen ontbinden door een mail te sturen naar info@24fotoophout.nl waarin u aangeeft dat u de gekochte producten wil retourneren. U kunt ook gebruik maken van het modelformulier voor herroeping en dit ingevuld naar info@24fotoophout.nl mailen. U kunt het modelformulier hier downloaden. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen u voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Privacy
Wij hechten zeer veel waarde aan het vertrouwen dat u heeft in onze organisatie. Wij werken met bepaalde bedrijven (partners) samen, die uw hierboven genoemde persoonsgegevens van ons kunnen ontvangen. Met uitzondering van deze genoemde partners, geven wij uw persoonsgegevens onder geen voorwaarde aan andere bedrijven of instellingen, behalve als wij dat wettelijk verplicht zijn (bijvoorbeeld als de politie dat eist bij een vermoeden van een misdrijf). Uw informatie wordt met zorg en vertrouwen behandeld. Schilderijen.nl beperkt zich tot de registratie van gegevens welke noodzakelijk zijn voor de afhandeling van uw bestelling en de communicatie hierover met u als koper.

Alle prijzen in de webwinkel zijn altijd incl 21% btw. Voor alle artikelen die je bij ons koopt, geldt de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Voor sommige producten geldt ook een fabrieksgarantie. Deze garantie doet niets af aan de wettelijke garantie.

Klik hier om een foto op hout te bestellen

11. Hoe plaats ik een bestelling?


A. Kies een product uit het assortiment

B. Klik op "Bestellen"
C. Ga rechtboven op de pagina naar uw winkelmandje en klik op "Afrekenen"
D. Vul uw gegevens in, kies een betaalmethode en ga akkoord met de voorwaarden. Check nog even of alle gegevens correct zijn ingevuld
​E. Klik op "Afrekenen" om te betalen