Houtsoorten

Foto op hout soorten

24fotoophout.nl heeft verschillende houtsoorten waaruit u kunt kiezen. 

Ter info! Wij houden altijd rekening met ogen en andere essentiele onderdelen in het eindresulaat. Een nerf, naad of noest zal dus nooit op een oog vallen. Onze studio zorgt voor een optimaal resultaat. De uitsnede kunt u zelf bepalen via onze online editor.

Wat is whitewash?
Een behandeling met whitewash (een dun laagje witte verf) zorgt voor optimale kleuren. Dit adviseren wij indien uw foto witte elementen heeft. Een printer heeft namelijk geen witte inktpatronen en kan daarom geen wit afdrukken. Uw foto krijgt dan op de witte plekken de kleur van het hout. Kortom, heeft uw foto witte elementen, dan adviseren wij een whitewash behandeling. 90% van onze klanten kiest sowieso voor een whitewash behandeling omdat de kleuren helderder en kleurechter worden. Zonder whitewash heeft weer het voordeel dat de nerven, vlammen en noesten beter zichtbaar zijn. Dit kan prima indien u foto geen witte elementen heeft. Uw foto krijgt dan nog meer de natuurlijke sfeer van het hout.


1. Vurenhout

Een uniek natuurproduct. Een foto printen op vurenhout is altijd net even anders. Door de prachtige houtstructuur en de duidelijk zichtbaar aanwezig noesten van het hout krijgt uw foto een prachtig, warme en robuuste uitstraling. Echt een uniek plaatje! Een foto op vurenhout is bij ons altijd maatwerk. Via ons bestelsysteem kiest u zelf uw gewenste formaat en uitsnede. U kunt vurenhout bestellen vanaf 20 x 20 tot maximaal 200 x 140 centimeter. Een foto op vurenhout is opgebouwd uit planken van ongeveer 95 mm breed met een tussenruimte van 2 mm en u kunt zelf kiezen voor een verticale of een horizontale latrichting van de planken.

Foto op hout - VurenhoutEigenschappen van foto op vurenhout:

✔ De foto krijgt een warme, gelige kleur door de houten ondergrond
✔ De nerven en noesten zijn goed zichtbaar
✔ Zaagkanten zijn onbehandeld

Foto op hout

Let op! We printen wit niet mee. Wilt u wel wit uit uw foto behouden?
Kies dan voor een foto op vurenhout met white wash.


2. Vurenhout incl. whitewash (meest gekozen)

Het populairste product. Een foto op vurenhout white wash is het meest verkochte product. Waarom? Omdat de witte laag over het vurenhout zorgt voor het behoud van de prachtige diepe kleuren van de foto, waarmee de foto krachtig wordt neergezet. Mede door de zichtbare nerven en noesten van het vurenhout, maakt een foto op vurenhout white wash een uitzonderlijk product, dat iedere wand bijzonder maakt. Een foto op vurenhout white wash is bij ons altijd maatwerk. Via ons bestelsysteem kiest u zelf uw gewenste formaat en uitsnede. U kunt vurenhout white wash bestellen vanaf 20 x 20 tot maximaal 200 x 140 centimeter. Een foto op vurenhout white wash is opgebouwd uit planken van ongeveer 95 mm breed met een tussenruimte van 2 mm en u kunt zelf kiezen voor een verticale of een horizontale latrichting van de planken.

Foto op hout - Vurenhout met whitewash

Eigenschappen van foto op vurenhout white wash:

✔ Extra kleurkracht door de white wash afwerking
✔ Noesten zijn minder goed zichtbaar door de white wash afwerking
✔ Zaagkanten zijn onbehandeld

Foto op hout


3. Berkenplex

De voordeligste keuze. U wilt wel een prachtige foto op hout, maar dan zonder de zichtbare naden en met weinig noesten? Dan kiest u voor een foto op berkenplex! Het berkenplex geeft uw foto een natuurlijke uitstraling, door de gelige kleur die het hout bevat. Hiermee is een foto op berkenplex een zeer voordelige keuze. Berkenplex is kwalitatief een stukker beter dan multiplex. Een foto op berkenplex is bij ons altijd maatwerk. Via ons bestelsysteem kiest u zelf uw gewenste formaat en uitsnede. De formaten zijn te bestellen vanaf 15 x 15 tot maximaal 200 x 150 centimeter. U kunt ook iets extra’s aan uw foto op berkenplex toevoegen. Zo kunnen wij uw foto in verschillende vormen frezen, zoals een hart, een ster, een ruit of een vorm met afgeronde hoeken. 

Foto op hout - Berkenplex

Eigenschappen van foto op berkenplex:

✔ Warme, gelige kleur door houten ondergrond
✔ Voordelige optie, vrijwel zonder noesten
✔ Zaagkanten zijn onbehandeld

Foto op hout

Let op! We printen wit niet mee. Wilt u wel wit uit uw foto behouden?
Kies dan voor een foto op berkenplex met white wash.


4. Berkenplex incl. whitewash (budget)

Diepe kleuren door whitewash. U wilt een prachtige foto op hout, maar dan zonder de zichtbare naden en met weinig noesten, maar wel met het behoud van de prachtige kleuren van uw foto? Kies dan voor een foto op berkenplex white wash! De witte laag zorgt voor de diepe kleuren, waarmee uw foto krachtig wordt neergezet. Hiermee is een foto op berkenplex white wash een plaatje aan de wand. Een foto op berkenplex white wash is bij ons altijd maatwerk en u kunt uw gewenste formaat en uitsnede tot de centimeter nauwkeurig instellen via ons bestelsysteem. De formaten zijn te bestellen vanaf 15 x 15 tot maximaal 200 x 150 centimeter. 

Foto op hout - Berkenplex met whitewash

Eigenschappen van foto op berkenplex white wash:

✔ Extra kleurkracht dankzij white wash afwerking
✔ Voordelige optie, vrijwel zonder noesten
✔ Zaagkanten zijn onbehandeld

Foto op hout


5. Steigerhout

Zeer hip en trendy. Op dit moment is het gebruik van steigerhout voor bijvoorbeeld meubels voor zowel binnen als buiten populair. Ook het printen van uw foto op dit houtsoort is zeer trendy. Door de brede planken heeft uw foto een stoer en robuuste uitstraling aan de wand. Een foto op steigerhout bestaat uit planken van ongeveer 20 centimeter breed. Ons steigerhout is ongebruikt en geschaafd. Hierdoor kunnen wij altijd een hoge kwaliteit garanderen. Een foto op steigerhout is bij ons altijd maatwerk en u kunt uw gewenste formaat en uitsnede instellen via ons bestelsysteem. De formaten zijn te bestellen vanaf 20 x 20 tot maximaal 120 x 120 centimeter en u kunt zelf kiezen voor een verticale of een horizontale latrichting van de planken.

Foto op hout - Steigerhout

Eigenschappen van foto op steigerhout:

✔ Robuuste uitstraling met nerven en noesten
✔ Ongebruikt en geschaafd steigerhout
✔ Zaagkanten zijn onbehandeld

Foto op hout

Let op! We printen wit niet mee. Wilt u wel wit uit uw foto behouden?
Kies dan voor een foto op steigerhout met white wash.


6. Steigerhout incl. whitewash (hip en trendy)

Hip en trendy, met behoud van krachtige kleuren. Op dit moment is het gebruik van steigerhout voor bijvoorbeeld meubels voor zowel binnen als buiten populair. Ook het printen van uw foto op dit houtsoort is zeer trendy. Bij gebruik van steigerhout white wash komen door de witte laag, de kleuren van de foto prachtig naar voren. De brede planken geven uw foto een stoer en robuuste uitstraling aan de wand. Een foto op steigerhout white wash bestaat uit planken van ongeveer 20 centimeter breed. Ons steigerhout white wash is ongebruikt en geschaafd en afgewerkt met een witte laag. Hierdoor behoudt de foto haar diepe en krachtige kleuren en blijven de noesten en nerven subtiel zichtbaar. Een foto op steigerhout white wash is bij ons altijd maatwerk en u kunt uw gewenste formaat en uitsnede instellen via ons bestelsysteem. De formaten zijn te bestellen vanaf 20 x 20 tot maximaal 120 x 120 centimeter en u kunt zelf kiezen voor een verticale of een horizontale latrichting van de planken. Bekijk hier een YouTube filmpje van dit product. 

Foto op hout - Steigerhout met whitewash

Eigenschappen van foto op steigerhout whitewash:

✔ Robuuste uitstraling met nerven en noesten, diepe en krachtige kleuren door whitewash behandeling
✔ Ongebruikt en geschaafd steigerhout
✔ Zaagkanten zijn onbehandeld

Foto op hout